Dzerard u lovu na Bisumu

Premijerligaš Aston Vila odlučna je u namjeri da ovog mjeseca dovede najboljeg igrača Brajtona, Iva Bisumu (25), objavio je Dejli Telegraf.

To je jasan plan menadžera birmingemskog kluba, slavnog Stivena Džerarda, koji smatra da je potrebno što prije dovesti vrhunsko pojačanje u veznom redu. Bisuma se u prethodne dvije sezone afirmisao i dokazao kao jedan od najdominantnijih igrača sredine terena u Premijer ligi. Smatra se najodgovornijim za dobra izdanja Brajtona u kontinuitetu.

Reprezentativac afričke zemlje Mali, Bisuma ima još godinu i po dana ugovora u Brajtonu. Zbog toga u Aston Vili vjeruju da bi za kompletiranje transfera bilo dovoljno obeštećenje od oko 40 miliona dolara (40 miliona funti) ovog mjeseca. Ovaj transfer bi dodatno popularizovao Aston Vilu i omogućio da igraju kreativniju igru za uvijek gol više. To bi bilo idealno, kako kažu mnogi najvjerniji fanovi, za kladioničarsku opciju igre, fudbal uzivo.

Prethodno, ove sedmice Aston Vila dovela je veliko pojačanje, doskora lijevog beka Evertona, Luku Dinja.

Bisuma igra na pozicijama centralnog i zadnjeg veznog, ponikao je u francuskom Lilu. Za tri i po sezone u Premijer ligi odigrao je 100 mečeva i postigao dva gola.